Home Suriname Interpellatievoorstel Surfin NV wordt volgende week behandeld

Interpellatievoorstel Surfin NV wordt volgende week behandeld

29
0
interpellatievoorstel-surfin-nv-wordt-volgende-week-behandeld

foto


De Nationale Assemblee heeft vandaag in een huishoudelijke vergadering besloten dat het interpellatievoorstel zal worden behandeld over de oprichting van New Surfin NV. Er zal wel meer ruimte worden gecreëerd zodat Assembleeleden die het interpellatievoorstel niet mede-ondertekend hebben ook vragen mogen stellen. 

Starnieuws verneemt dat de vergadering niet donderdag zal worden gehouden, maar vermoedelijk volgende week dinsdag. De regering moet nog enkele procedurele zaken in orde maken voordat antwoord gegeven kan worden op de vele vragen die er zijn. 

De coalitie heeft naast de vragen die de interpellanten stellen, nog een half uur in de eerste ronde. De NDP krijgt 15 minuten en de BEP 5 minuten. Nadat de regering antwoord heeft gegeven, zal op basis van de vraagpunten die er zijn weer ruimte zijn om vragen te stellen. 

De NDP en de BEP hadden als eerste gevraagd om een openbare vergadering over de oprichting van New Surfin NV. Daarna ondernamen de fracties van de ABOP/PL en NPS actie. Het interpellatievoorstel is ondersteund door de fractie van de VHP.