Home Suriname Registratie dispensatie afgesloten; spoedaanvragen mogelijk

Registratie dispensatie afgesloten; spoedaanvragen mogelijk

30
0
registratie-dispensatie-afgesloten;-spoedaanvragen-mogelijk

foto

Hoofdinspecteur Rachel Deekman


Het is niet meer mogelijk om zich online te registreren voor dispensatie tijdens de lockdown-uren. Wel kunnen er nog spoedaanvragen ingediend worden bij het coördinatieteam Covid-19 van het Korps Politie Suriname. De afhandeling zal door een groep speciaal aangewezen politieofficieren geschieden. Personen die zich via de districtscommissarissen hebben geregistreerd, kunnen tot dinsdag 16 februari 2021 nog in het digitaal bestand worden opgenomen.

Hoofdinspecteur Rachel Deekman, woordvoerder van het KPS Covid-19-Coördinatieteam, laat via de Communicatie Dienst Suriname optekenen dat de online registratie goed is verlopen. Het aantal geregistreerden is veel groter geweest dan verwacht, maar de afhandeling is desondanks vlot verlopen. De politiefunctionaris benadrukt dat niet eenieder in aanmerking kan komen voor dispensatie. “Nochtans hebben we zoveel mogelijk geprobeerd degenen dispensatie te verlenen voor wie dispensatie echt noodzakelijk is”, voegt ze eraan toe. Ze legt uit dat er intussen ook overstemming is bereikt met de districtscommissarissen, aangezien er in de afgelopen periode wat onduidelijkheden waren over het verstrekken van dispensatie door deze autoriteiten.

Afgesproken is dat iedereen die via de dc’s geregistreerd is, wordt opgenomen in het digitale bestand en er vanuit dit bestand dispensatie wordt verleend. “Dus met deze overeenstemming is het ongemak en die onduidelijkheid uit de wereld geholpen”, zegt Deekman die onder meer denkt aan de landbouwers voor wie die informatie nog onduidelijk was. Ze benadrukt dat de handhaving voor de volle honderd procent middels het digitale bestand zal geschieden. Aanvragers die zich door tussenkomst van de districtscommissarissen nog moeten registreren, hebben tot en met dinsdag hiertoe de gelegenheid.

Hoofdinspecteur Deekman zegt dat in het digitaal bestand de tab voor spoedgevallen effectief noch efficiënt genoeg blijkt. “Een spoedgeval is een spoedgeval en als er sprake hiervan is, is er in principe geen ruimte om die toestemming te vragen via de website”, legt ze uit. Daarom is ook besloten dat personen die tijdens de lockdown-uren een spoedtoestemming nodig hebben, deze kunnen aanvragen via de mobiele nummers 8413535 en 8151555. “Mocht iemand in de samenleving te maken hebben met een spoedgeval, tijdens het lockdown-uur, dan kan de persoon bellen op een van deze nummers. Er zijn bij het Korps Politie Suriname Covid-officieren aangewezen die deze verzoeken in behandeling nemen en per direct die toestemming kunnen verlenen”.