Home Suriname Danielle Veira draagt vaandel DNV woensdag over

Danielle Veira draagt vaandel DNV woensdag over

33
0
danielle-veira-draagt-vaandel-dnv-woensdag-over

foto

Luitenant-kolonel Danielle Veira


Woensdag 17 februari zal luitenant-kolonel Danielle Veira de leiding van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) overdragen aan een interim managementteam. De majoors Eria Wamenie en Gerard Kalka vormen het interim-managementteam en zullen als
collectief verantwoordelijk zijn voor de verdere voortgang van DNV. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Veira is vanaf dinsdag ontheven uit haar functie en is ter beschikking gesteld van het bevoegd gezag. Veira, die sedert 30 september 2016 de scepter zwaait, is gereed voor de nieuwe uitdagingen. Bij de ontheffing is de directeur door president Chan Santokhi bedankt voor haar niet onopgemerkte bijdrage aan de ontwikkeling van de Staat Suriname.

De scheidende directeur van DNV geeft in reactie op dit besluit aan, dat het een prerogatief is van de president te bepalen wie geplaatst wordt in politiek gevoelige posities en hoe invulling gegeven moet worden aan de doelstellingen die het staatshoofd en de regering hebben vastgesteld. Zij geeft verder aan, altijd rekening te hebben gehouden met de politieke realiteit.

Veira zegt het als unicum te hebben ervaren om als vrouw aan de wieg te hebben gestaan van het DNV, dat voorheen uit twee overheidsinstanties bestond. Het DNV heeft onder haar leiding vele hoogtepunten gekend en is daarmee een niet weg te denken instituut geworden binnen de samenleving alsook binnen de internationale gemeenschap.