Home Suriname Drie criminelen dag na roof gepakt

Drie criminelen dag na roof gepakt

34
0
drie-criminelen-dag-na-roof-gepakt

foto


De politie heeft drie criminelen uren nadat ze drie personen hadden beroofd in de kraag gevat. De verdachten A.P. (26) en O.P. (25) zijn vrijdagmiddag gearresteerd. Hun 22-jarige kompaan X.A. werd op dezelfde dag dat de beroving was gepleegd, aangehouden. Hij deed zich voor als pseudo-politieman en werd op 12 februari op het Latourproject positief herkend door de benadeelden.

Volgens de verklaring van de benadeelden waren ze gebeld door een man die zei dat hij geld wilde wisselen. Er werd afgesproken dat zij elkaar te Tout Lui Fautkanaal zouden ontmoeten. Aangekomen op de lokatie werden de drie personen overvallen door twee gewapende mannen die uit een voertuig waren gestapt. Een van de mannen had een t-shirt aan waar op de voor- en achterkant “Politie” was bedrukt. De andere man had camouflage kleding aan.

De aangevers zijn beroofd van een groot bedrag in SRD, gouden ringen en halskettingen en andere persoonlijke spullen. Na de beroving reed de bestuurder met volle vaart weg.  

X.A. werd aangehouden op hte moment dat hij op weg was naar een goudsmid met de gouden ringen en halskettingen. Bij zijn aanhouding herkenden de benadeelden hun sieraden positief. X.A. heeft bekend dat hij de overval heeft gepleegd.

De twee andere verdachten A.P en O.P werden op hun woonadressen aan de Boschreitz -en de Boedhoeweg aangehouden. De afdeling Public Relations van de Politie zegt dat vervolgens bleek dat A.P een militair is. Hij is daarop overgedragen aan de Militaire Politie.

Op de verdachten zijn een alarmpistool, een wapen met scherpe patronen en een deel van het geld aangetroffen. Bij huisonderzoek is op het adres van een van de verdachten een derde wapen met scherpe patroen gevonden. Het voertuig waarmee de overval is gepleegd en de wapens zijn in beslag genomen. De politie vermoedt dat meerderd personen op deze manier zijn beroofd.