Home Suriname Debie en Dijksteel willen vaccinatie opvoeren naar 200.000

Debie en Dijksteel willen vaccinatie opvoeren naar 200.000

36
0
debie-en-dijksteel-willen-vaccinatie-opvoeren-naar-200.000

foto


De Assembleeleden Rajendre Debie en Cheryl Dijksteel (VHP) willen dat dit jaar 200.000 personen worden gevaccineerd tegen Covid-19. Zij vinden dat door dit aantal te vaccineren het besmettingsgevaar zal afnemen en een enorme bijdrage kan leveren aan de bestrijding van de economische crisis. De twee leden van de VHP-fractie vinden dat hierdoor de uitvoering van het Crisis-en Herstelplan beter tot zijn recht zal komen in 2021.In een brief aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vragen zijn naar het kostenplaatje voor 90.000 en 200.000 vaccins dit jaar. Ze willen een prijslijst van de verschillende Covid-19-vaccins die op de markt zijn. De assembleeleden willen ook weten wat de beperkende maatregelen zullen zijn als alle ziekenhuizen en RGD-poliklinieken belast worden met het vaccineren van 200.000 personen.

Debie en Dijksteel baseren hun vragen op de verklaringen van Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid, dat het streven erop gericht is om vanaf het tweede kwartaal tot en met het vierde kwartaal 90.000 personen gevaccineerd te hebben tegen Covid-19. De eerste personen die in aanmerking komen voor een prik zijn de frontliniewerkers, hoge regeringsambtenaren, leerkrachten en een deel van de senioren burgers.

De assembleeleden wijzen erop dat de economische crisis van het land met de Covid-19-pandemie alleen maar erger is geworden. Bedrijven zijn hard getroffen en kunnen nauwelijks het hoofd boven water houden. Werkers in de private sector hebben ook een harde klap gehad. De afgenomen bedrijvigheid betekent dat er ook veel minder inkomsten zijn. Daarbovenop eist Covid-19 veel levens.

Debie en Dijksteel vinden dat zolang de Covid-19-pandemie er is met beperkingsmaatregelen de economische crisis niet kan worden opgelost. “Het Crisis- en Herstelplan van de regering zal dan ook blijken niet uitvoerbaar te zijn met een ingekrompen economie.” De leden vinden dat er daarom eerst prioriteit moet worden gegeven om de bevolking te immuniseren tegen het virus, waarna de economische bedrijvigheid zal toenemen.