Home Suriname NDP: Met kracht van Os obstakels over tegengaan

NDP: Met kracht van Os obstakels over tegengaan

31
0
ndp:-met-kracht-van-os-obstakels-over-tegengaan

foto


Met het aanbreken van het Chinees Nieuwjaar: verlaten we het jaar van de Rat en gaan wij naar het jaar van de Os. De Chinese dierenriem heeft net als de westerse dierenriem 12 dieren, maar daar houden de overeenkomsten dan ook op. De Romeinse jaartelling volgt de zon en een jaar is gelijk aan een omwenteling van de aarde om de zon. De Chinese jaartelling volgt de maan en daarbij is een maand gelijk aan een omwenteling van de maan om de aarde. Vandaar dat het Chinees Nieuwjaar jaarlijks op een andere datum is.

Het Chinees Nieuwjaar, dat samenvalt met het begin van de lente, is in Suriname in 2014 verheven tot een nationale feestdag. Suriname is daarmee het enige land op het westelijk halfrond dat het Chinees nieuwjaar erkent als een nationale feestdag. Onze nationale feestdagen reflecteren onze etnische en culturele diversiteit en acceptatie naar onszelf en naar buiten. En dat is precies hetgeen ex-president Bouterse voor ogen had, toen hij sprak over ons belangrijkste exportproduct: VREDE.

Integratie en natievorming liggen aan de basis van de idealen van de NDP. Binnen dit kader is onder de vorige regering getracht om feestdagen te transformeren naar steeds groter wordende evenementen waarbij aandacht voor elkaars gebruiken hand-in-hand gingen met toerismestimulering. Door de stimulans zat het toerisme daadwerkelijk in de lift. U kunt zich wellicht onze 500.000ste passagier te Johan Adolf Pengel Luchthaven herinneren in oktober 2019 herinneren. Het was een mijlpaal.

Helaas heeft de globale pandemie ervoor gezorgd dat de nationale vieringen sinds maart vorig jaar anders gevierd worden. Ook de viering van Chinees nieuwjaar zal zich hieraan moeten aanpassen. Zo zullen veel Chinezen, die traditioneel huiswaarts keren voor de nieuwjaarsviering, door de pandemie niet kunnen reizen. De viering van Chinees Nieuwjaar zal met al haar symboliek ditmaal ingetogener en met meer focus op de betekenis van diens symboliek gevierd worden.

Het jaar van de Os voorspelt een jaar van obstakels. Derhalve is de betekenis van de Os, met zijn kracht en doorzettingsvermogen, zo belangrijk om deze obstakels te kunnen overkomen. Als NDP nemen we deze betekenis ter harte. De NDP, als enige nationale partij in woord en daad, zal in alle vertrouwen doorzetten om in de toekomst beter terug te keren.

We gaan een nieuw jaar tegemoet met nieuwe kansen. De Nationale Democratische Partij (NDP) wenst u een gezegend jaar van de Os toe. Het jaar van de Os staat niet alleen in het teken van hard werken en eerlijkheid. Het staat evenzo toepasselijk voor gezondheid. Wij wensen u allen vooral goede gezondheid toe in deze onzekere tijden. Laten wij, indachtig de eigenschappen van de Os, met ons allen de schouders onder het werk zetten om het land verder gezond te maken en daarbij eerlijk en transparant naar elkaar toe zijn. Voorwaar, een grote opgave…