Home Suriname Een aanhouding in berovingzaak nepagenten

Een aanhouding in berovingzaak nepagenten

50
0
een-aanhouding-in-berovingzaak-nepagenten

foto


X.A. (22) is vandaag aan de Kankawastraat aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving. Het vermoeden bestaat dat hij betrokkenheid zou hebben bij een overval die donderdagavond aan de Tout Lui Fautkanaalweg is gepleegd, waarbij nepagenten drie personen hebben overvallen.

 

Bij de aanhouding heeft de politie de wagen waarin X.A. zat, met de sleepwagen laten vervoeren. Drie nepagenten hebben donderdagavond een autobestuurder en zijn twee mede-inzittenden overvallen. Zij droegen de slachtoffers op uit hun voertuig te gaan waarna zij hen plat lieten liggen. Zij beroofden de drie slachtoffers van SRD 84.700, een ring en een halsketting.

Een van de slachtoffers had SRD 80 duizend bij zich en de ander SRD 4.700. Zij werden bedreigd met vuistvuurwapens. Ten tijde van de beroving was een van de rovers gekleed in een grijze trui met als opschrift politie. Na de beroving vertrokken zij in een grijze wagen. Vernomen wordt dat de rovers de slachtoffers zouden hebben achtervolgd en beroofd. Het vermoeden bestaat dat er een tip zou zijn gegeven. Het onderzoek van de politie is nog gaande.