Home Suriname Suriname heeft eerste Covid-19-vaccins binnen

Suriname heeft eerste Covid-19-vaccins binnen

43
0
suriname-heeft-eerste-covid-19-vaccins-binnen

foto


Suriname heeft zijn eerste 1.000 doses van het AstraZeneca-vaccin ontvangen. De partij, geschonken door Barbados is vandaag aangekomen. Barbados heeft 200.000 doses van het Oxford/AstraZeneca-Covid-19-vaccin gehad uit India waar het wordt geproduceerd. De eerste lading van 100.000 doses is op 9 februari effectief aangekomen op het eiland.

De premier van Barbados, Mia Mottley, had aangegeven dat zij de vaccins zou delen met leden van de Oostelijke Caribische staten. Buurland Guyana heeft 1.400 doses van Barbados ontvangen. Guyana is vandaag begonnen met het vaccineren van zijn eerstelijnsgezondheidswerkers.

Met de 1.000 doses kan Suriname 500 personen vaccineren. Ook in Suriname zullen de frontliners eerst worden gevaccineerd. De vaccinatie zal echter pas plaatsvinden als de Wereldgezondheidsorganisatie daartoe groen licht geeft. Verschillende landen gebruiken het Oxford/AstraZeneca-vaccin niet voor personen ouder dan 65 jaar.