Home Nederland Morgen overal weer intercity’s van NS, maar nog niet volledig volgens dienstregeling

Morgen overal weer intercity’s van NS, maar nog niet volledig volgens dienstregeling

30
0
morgen-overal-weer-intercity’s-van-ns,-maar-nog-niet-volledig-volgens-dienstregeling

De NS rijdt morgen opnieuw met een aangepaste dienstregeling vanwege het winterweer, maar zal wel het aantal intercity’s uitbreiden. Op alle trajecten zijn rijden weer intercity’s, naast de sprinters. Ook de internationale treinen rijden weer.

Volgens een woordvoerder gaat de reiziger morgen “echt het verschil merken”. “We gaan zoveel mogelijk treinen het spoor opsturen als mogelijk.” Het aantal treinen zit nog onder de speciale winterdienstregeling.

De afgelopen dagen klonk er kritiek op het uitvallen van treinen en op de overvolle treinen die daarvan het gevolg waren. De situatie zal de komende dagen steeds beter worden, zegt de NS, doordat meer treinstellen beschikbaar komen. De afgelopen dagen waren enkele opstelterreinen moeilijker of niet bereikbaar door wisselingstoringen.

Prorail erkent dat door “de cocktail aan weersomstandigheden” het bruikbaar maken van wissels soms te lang heeft geduurd. Daardoor liet het verplichte onderhoud aan de treinen soms te lang op zich wachten.

De komende nachten kunnen nieuwe problemen ontstaan doordat het stevig gaat vriezen. Daardoor kan ‘rijp’ ontstaan op de bovenleidingen. De NS roept reizigers op alleen op pad te gaan als de reis noodzakelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here