Home Suriname Twee lijken aangespoeld aan Guyanese kust

Twee lijken aangespoeld aan Guyanese kust

37
0
twee-lijken-aangespoeld-aan-guyanese-kust

foto

De plek waar het lijk van Baboni Harihar (77) vanmorgen is aangespoeld. (Foto: Newsroom)


Aan de Guyanese kust zijn twee lichamen aangespoeld. Het gaat om de lijken van Baboni Harihar (77) en Alwin Joseph. Er wordt nog gezocht naar het lichaam van Sharida Hussein (48). De levenloze lichamen van de twee zijn kort na elkaar ontdekt.Een visser die vanmorgen zijn netten aan het uitzetten was, zag een handtas op het strand. Bij nader onderzoek vond hij het lichaam van de oudere vrouw tussen de mangrovewortels langs de oever. De visser maakte zich uit de voeten en nam contact op met de politie. Het lijk is intussen positief geïdentificeerd.

Het lijk van Harihar werd twee uur nadat dat van Joseph werd gevonden, ontdekt. Joseph was Guyanese staatsburger die ongeveer 20 jaar in Suriname woonde. Hij laat een vrouw en een kind achter. De derde persoon die de oversteek dinsdagnacht waagde, Hussein, is nog vermist.

De drie personen ondernamen de tocht naar Guyana vanuit de backtrack-route in Suriname in een speedboot. Ze werden in de holst van de nacht afgezet op een zandbank waar het water tot de middel reikte. Vandaar uit moesten de drie naar de oever lopen.

De grenzen van Suriname met Guyana zijn sinds maart 2020 gesloten in een poging om de verspreiding van het dodelijke coronavirus tegen te gaan. Als gevolg hiervan nemen veel mensen het risico om via de backtrack-route de oversteek tussen beide landen te doen.