Home Suriname Geen weekend lockdown; basisscholen beginnen maandag

Geen weekend lockdown; basisscholen beginnen maandag

29
0
geen-weekend-lockdown;-basisscholen-beginnen-maandag

foto


De weekend lockdown is opgeheven. De regering heeft de maatregelen versoepeld. De basisscholen zullen hun deuren op maandag 15 februari openen. Het vervolgonderwijs zal over één tot twee weken zijn deuren openen. Er worden nog mededelingen gedaan door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dit deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op een persconferentie mee.

De avondklok wordt door-de-weeks gesteld op 21.00 uur. In het weekend gaat de avondklok in om 19.00 uur. Het samenscholingsverbod is eveneens verruimd. Nu mogen in plaats van vijf personen, tien mensen bij elkaar zijn met inachtneming van de Covid-19-maatregelen. Ook voor begrafenissen en religieuze bijeenkomsten is er meer ruimte gekomen. Het aantal is gesteld op 30 afhankelijk van de ruimte ter plaatse. Feesten zijn nog steeds verboden.

Markten mogen ook open. Dit geldt ook voor kapsalons, schoonheidssalons, dansscholen enz. Overige sectoren, zoals terrassen, zullen worden geëvalueerd. De regering is tevreden met de wijze waarop de samenleving heeft ingespeeld op de Covid-19-maatregelen.