Home Suriname Diplomatieke relatie Suriname-Nederland volledig hersteld

Diplomatieke relatie Suriname-Nederland volledig hersteld

59
0
diplomatieke-relatie-suriname-nederland-volledig-hersteld

foto

Ambassadeur Radjendre Khargi biedt zijn geloofsbrieven aan aan koning Willem-Alexander. Vanwege de Covid-protocollen mocht hij zijn documenten op de tafel leggen.


De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Nederland is na tien jaar weer op optimaal niveau. Ambassadeur Rajendre Khargi is vandaag ontvangen door koning Willem-Alexander. De Nederlandse ambassadeur, Henk van der Zwan, heeft eveneens vandaag om 10.00 uur zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Chan Santokhi.

De ceremonie heeft plaatsgevonden op het Paleis Noordeinde, Den Haag, met in acht neming van de geldende Covid-19 richtlijnen in Nederland. In Suriname werd Van der Zwan op het paleis ontvangen door het staatshoofd, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Met deze formele stap zijn er weer ambassadeurs in de beide landen geaccrediteerd. Daarmee zijn de afspraken ingevuld tussen president Santokhi en minister-president Mark Rutte om de diplomatie betrekkingen op het hoogste niveau te herstellen.