Home Suriname Sewdien en vakbeweging overleggen over Cevihas/SAIL

Sewdien en vakbeweging overleggen over Cevihas/SAIL

32
0
sewdien-en-vakbeweging-overleggen-over-cevihas/sail

foto

Minister Prahlad Sewdien in gesprek met vertegenwoordigers van de vakbeweging. Er wordt gezocht naar oplossingen. (Foto: LVV)


Samen met de vakbeweging zoekt minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij naar een oplossing in de kwestie Cevihas en de aanlanding van de red snapper door Venezolaanse boten. Het streven is om deze week nog elkaar te vinden.

De bewindsman heeft maandag de voorzitter van de vakcentrale C-47, Robby Berenstein ontvangen samen met de vakbondsleiders van Cevihas, Dayanand Dwarka en de voorzitter van de Bumble Bee Werknemersbond (SAIL), Roy Haverkamp. Er is van gedachten gewisseld over de problemen die zijn ontstaan tussen SAIL en Cevihas door een besluit dat is genomen door de bewindsman. De boten moeten hun lading naar SAIL brengen voor controle en niet bij Cevihas. Volgens de bond betekent dit een inkomstenderving van 40%.

In een zeer constructieve sfeer hebben partijen lijnen uitgezet om te komen tot een definitieve oplossing voor zowel SAIL als Cevihas, waarbij er geen negatieve effecten zullen zijn voor beide bedrijven. Dit zal de rust moeten doen wederkeren bij Cevihas, meldt de afdeling Voorlichting van LVV.

Vorige week diende de bond van Cevihas een petitie in bij de LVV-minister waarin de onrust over genomen besluiten vanuit het ministerie kenbaar is gemaakt.