Home Suriname Ook VHP ondersteunt interpellatievoorstel coalitie-fracties

Ook VHP ondersteunt interpellatievoorstel coalitie-fracties

35
0
ook-vhp-ondersteunt-interpellatievoorstel-coalitie-fracties

foto

Naast de fracties van ABOP/PL en NPS heeft ook de VHP vandaag het interpellatievoorstel over New Surfin NV ondersteund.


De VHP-fractie ondersteunt het interpellatievoorstel van de ABOP/PL en de NPS-fractie. De aanvraag voor de vergadering is vandaag ingediend, hoewel gisteren al het initiatief is ondernomen. Als eerste heeft de NDP-fractie een openbare vergadering aangevraagd over deze kwestie.

Donderdag zal Assembleevoorzitter Marinus Bee overleg voeren met de fractieleiders om over de twee aanvragen voor een openbare vergadering te bespreken. Dan zal worden bepaald wanneer de openbare vergadering wordt gehouden.

Intussen is er maandag coalitieberaad geweest over de oprichting van de investeringsmaatschappij. Naast de VHP waren de overige coalitiepartners niet op de hoogte van de oprichting. Binnen de coalitie is er wel overeenstemming over dat zo een investeringsmaatschappij noodzakelijk is. Er is kritiek op de wijze waarop de NV is opgericht.

Starnieuws verneemt dat vandaag juristen bijeen zijn gekomen om de gevolgde procedure onder de loep te nemen. Er zullen correcties gepleegd worden indien niet de juiste stappen zijn gevolgd. De Raad van Ministers was ook niet op de hoogte van de oprichting. Alle fracties in De Nationale Assemblee willen dat de regering tekst en uitleg geeft in het openbaar.