Home Suriname Dispensatiebriefjes dc’s beperkt tot een kleine groep

Dispensatiebriefjes dc’s beperkt tot een kleine groep

29
0
dispensatiebriefjes-dc’s-beperkt-tot-een-kleine-groep

foto


Districtscommissarissen (dc’s) hebben niet de algemene bevoegdheid gekregen van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie om dispensatiebriefjes te verstrekken. Zij mogen dispensatie geven aan landbouwers, veehouders en kippenkwekers met hun arbeiders die tijdens lockdown-uren werk moeten verrichten.

Alle andere dispensatie wordt centraal via een digitale bestand verstrekt door Justitie en Politie. Bij de handhaving van de Covid-19 maatregelen ontstaat er veel verwarring en onduidelijkheid door dispensatiebriefjes die voor allerlei doeleinden zijn verstrekt door de dc’s.

Politiewoordvoerder, hoofdinspecteur Rachel Deekman, zegt aan Starnieuws dat de dispensatieverstrekking door dc’s aan anderen, dan de eerder genoemde groepen, in de praktijk zorgen voor ongerief. In het belang van de orde en rust wordt op eenieder het beroep gedaan om de instructies op te volgen.