Home Suriname Advocaat Vos: Lijfelijke aanwezigheid was niet nodig

Advocaat Vos: Lijfelijke aanwezigheid was niet nodig

41
0
advocaat-vos:-lijfelijke-aanwezigheid-was-niet-nodig

foto


Monique Vos, een van de advocaten die Assembleevoorzitter Marinus Bee en de Staat bijstaat, zegt aan Starnieuws dat de kortgedingrechter aangegeven heeft dat het antwoord in de zaak Sergio Akiemboto ook elektronisch opgestuurd kon worden. De regels zijn al een tijdje aangepast vanwege Covid-19. In deze specifieke zaak heeft de rechter ook een aanvulling op de oproepbeschikking met de procedure die gevolgd zal worden.

“Er wordt een vertekend beeld gegeven waarom wij niet op de zitting waren. Het heeft niks te maken met strategie of geen interesse”, legt Vos uit. Samen met Anenda Veldman treedt zij op namens de Assembleevoorzitter en de Staat. De rechter heeft ook aangegeven dat de conclusies ook elektronisch moeten worden aangeleverd.

In het weekend moet repliek en dupliek plaatsvinden. Eventuele processtukken moeten maandag worden overgelegd. De raadsvrouw benadrukt dat de Covid-19 regels al maanden gelden. Nagenoeg alles vindt digitaal plaats, waardoor de fysieke aanwezigheid niet nodig is.