Home Nederland 4246 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

4246 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

42
0
4246-nieuwe-besmettingen,-meer-dan-gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4246 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 208 meer dan gisteren.

Het aantal is ook hoger dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 3916 mensen positief getest werden. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests wel al een tijdje.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Er liggen nu 2121 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 602 op de IC. Gisteren waren die aantallen 2214 en 613.

67 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 67 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 62. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 61 doden per dag, tegen 70 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 602 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 692. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here