Home Suriname Nickeriaanse sportfanaat Asraf Peerkhan overleden

Nickeriaanse sportfanaat Asraf Peerkhan overleden

37
0
nickeriaanse-sportfanaat-asraf-peerkhan-overleden

foto


Asraf Peerkhan, naar wie het Nickerie Voetbalstadion is genomen, is vanmorgen overleden. Hij was al een tijdje opgenomen in het ziekenhuis. Peerkhan is 74 jaar geworden.

Hij heeft 45 jaren zijn krachten gegeven aan de Nickerie Voetbalbond. Van huis uit was hij onderwijzer op de Ramjaneeschool in Nickerie. Na zijn pensionering als transporteur bij de Technische Dienst van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling in Nickerie, was hij in zijn vrije tijd sportman.

Peerkhan was scheidsrechter, competitieleider, bestuurslid en zo’n 29 jaren voorzitter van de Nickerie Voetbalbond. In 2017 werd het Nickerie Voetbalstadion naar hem vernoemd; Asraf Peerkhan Stadion. Bij de stemming om de naamsverandering kreeg hij 26 leden achter zich. Twee leden onthielden zich van stem, terwijl twee anderen voor een andere naam kozen. Het stadion is sinds 18 november 1933 in gebruik, dus 87 jaar.

De vrouw van Peerkhan heeft vaker aan de telefoon gezegd tegen degenen die haar man moesten spreken, dat als hij niet thuis is, je hem kan vinden bij zijn tweede huis, het voetbalstadion.