Home Suriname Geen Pfizer maar AstraZeneca vaccin voor Suriname

Geen Pfizer maar AstraZeneca vaccin voor Suriname

44
0
geen-pfizer-maar-astrazeneca-vaccin-voor-suriname

foto


Suriname komt niet in aanmerking voor de eerste distributieronde van het Pfizer vaccin. Dit heeft te maken met beperkte beschikbare doses en andere uiteenlopende redenen. Het land kan in de eerste helft van dit jaar wel beschikken over 79.200 doses AstraZeneca vaccinaties.

Van de 72 landen die interesse hebben getoond, zijn
slechts 18 landen in aanmerking gekomen. Geen enkel Caribisch land behoort tot de 18 geselecteerde landen. Covax geeft
in de correspondentie met Suriname aan dat het transmissierisico en het
sterftecijfer medebepalend zijn geweest bij de selectie, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

‘Covax Facility’ heeft bericht dat het aantal vaccins is bepaald op basis van de huidige onderhandelingen en onderhevig is aan het dynamisch proces van beschikbaarheid, levering en distributie. De eerste levering van 25.000 doses (30% van de gealloceerde doses) kan reeds in de maand februari of maart plaatsvinden. AstraZeneca vaccin is heel ver gevorderd in het verkrijgen van Emergency Authorization van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO.